BIKE HALL CONTEST Trutnov

Uplynulý víkend sa v Českej Republike v Trutnove odohrala jedna z najväčších bike akcii v strednej európe Bike Hall Contest. Park bol obrovský a nechýbala ani účasť slovenských riderov a Junkride team riderov Viktora Orosza a Aďa Bujalka, ktorí sa umiestnili naozaj vynikajúco ! 

 

Ďalej už len sám účastník Viktor:

BikeHall contest je na úplne inej úrovni na akú sme zvyknutý zo súťaží na Slovensku. Tento rok sa to dá nazvať svetovou úrovňou, keďže sa zúčastnilo enormné množstvo zahraničných riderov. Medzi najzvučnejšie mená patrili Bobo Ujvári (HUN), Daniel Juchatz (GER), Dawid Godziek (PL), Daniel Sandoval, Nicholi Rogatkin a Daniel Dhers (USA) a samozrejme českí rideri ako Erik Figar, Ondra Slez a Michael Beran. Zo Slovákov sa okrem nás zúčastnili aj Dominik Jancek, Patrik Molnár, Patrik Masár, Libor Páleník a Marek Žabka.

 

S Aďom sme šli nižšiu kategóriu, v ktorej bolo zaregistrovaných asi 70 jazdcov z Česka, Poľska, Lotyšska a Slovenska. V kvalifikácii bola jedna 40 sekundová jazda plus last trick, čo v tom parku úplne stačilo, pretože bol fakt kondične náročný. Aďo nasypal tiregrab, truck, bar v radiuse a last trick barspin to condor na step up,  ja som si dal 36 turndown a potom uprostred jazdy spadol pri transfery z 3 metra vysokého rádiusu až na zem. Nejak som to ale rozchodil a dokončil jazdu backflipom cez funbox, turndownom cez spinu, condorom v radiuse a last trick som radšej na istotu robil nofoot cancan tailwhip. Pri jazdách sa dosť padalo, takže to stačilo na Aďove 5. a moje 3. miesto v kvalifikácii.

 

Obrovský park na Bike Halle v Trutnove:

Finále sa išlo na druhý deň. K dispozícii boli tento krát 2 jazdy + last trick. Aďo bol hecnutý, vyndal napr. bar to no foot cez veľký box, bar to condor na step up, ale potrápil ho tailwhip. Last trick hecol 36 doublebar na step up, ale bohužial ho neodišiel na čisto. Aďo skončil nakoniec na 9. mieste. Ja som robil už vychytané beká cez celý, strašne nakopnutý funbox, triky z kvalifikačnej jazdy a footjam na vertke + pár ďalších vecí. Last trick som si dal klasiku, backflip turndown. Hodnotilo sa asi najmä využívanie celého parku a aj preto som sa umiestnil na druhom mieste !

 

V Pro kategórii padali strašné veci, spomeniem napríklad 72 tailwhip od Srandovala, Slezov doublewhip transfer z odrazu step upu do radiusu 3 metre za ním. (36) triple whipy, barspin to doublewhip od Erika Figara, ktorým vyhral ocenenie Represent Best trick, Berry odišiel prvý flair double tailwhip na svete, jazdu bohužial neodjazdil čisto a aj preto Daniel Dhers svojou x-games jazdou vyhral contest a ako bonus predviedol strašný transfer z malej spiny do dopadu velkého boxu 36 doublewhipom, na ktorý sa rozbiehal až z vonku haly. Druhý skončil Sandoval a tretí Ondra Šléz.

 

Víťazná jazda Daniela Dhersa:

 

Prvý flair doublewhip na svete od Michaela Berana:

 

BikHall Contest bol neskutočným zážitkom, atmosféra na zimnom štadióne je neporovnateľná s inými contestmi a kvalita jazdenia bola ako z inej planéty.

 

Vidíme sa o rok !