Trip to Zlaté Hory

Ako už sa stáva pomaly zvykom, aj tento rok sa vybrali na „dovolenku“ na trip do českých Zlatých Hôr típci Filip Henč, Jakub Zrubec, Adrian Böhmer a Palko Hraško. Jazdili v bikeparku vo Veľkej Kraši. Klasická predstava: ráno vstať, najesť sa, celý deň jazdiť a večer biliard/ping pong/bazén poprípade nejaký ten poldec. Z celého počinu Vám Palko Hraško prináša reportík a video.

 

Prvý deň najviac energie a chute do jazdenia, 4 biky na strechu a jeden do kufra. 30km od Zlatých Hôr sa nachádza Bikepark záhradka (Velká kraš), niečo neopísateľné. Pumptrack na rozcvičku ani nebol taký rozcvičkový ako sme si mysleli , kedže po jednom kolečku dych jak sa vraví v prdeli… Lajny dirtov postavené tak luxusne, že aj tí menej skúsení sa tu dokážu vyblázniť. Malá lajna väčšinou lavice, stredná lajna a potom tá najlepšia-najväčšia, ktorú by som dokázal jazdiť dokolečka každý deň. Otec celého dirtoviska (Mira Kopecký) to vážne vychytal tak aby si si užil lajnu 7-ich dirtov buď v štýle húpačkových trailsov ako náš báro štýlo rider Jakob, alebo si chceš na každom skoku zaklincovať nejaký strašný trik.

 

 

Na veľkú lajnu sa len spustíš z rozjazdu a už len prvý menší skok na rýchlosť, druhý dirt vhodný na supermany a iné času-chtivé veci, tretí skok bol náš oblúbený….Mira ho dostaval vdeň keď sme prišli a keďže to tam rastie ako huby po daždi na druhý deň sa dal už jazdiť. Trochu step up s ideálnou dĺžkou na triky a dlhým stŕmim dopadom. Za ním sa nachádza klopenka ktorá je zároveň rozbeh na transfer (vľavo). Ďalej pokračuje spätná lajna – nakopnutý dirt na kvalitné výšky, lavica porovnateľná s funboxom a posledný step-upík…

 

 

No ale aby nebolo všetko tak úžasné, zamiešalo nám karty počasie……zo 7 dňového pobytu sme jazdili asi 4 dni. UPOZORNENIE- ak si myslíš že do teba nemôže trafiť blesk lebo sú všade naokolo stromy tak sa mýliš (že Mates!) Takže jazdenie sme si nahrádzali bazénom, saunou a inými homo aktivitami. Každopádne posledný deň jazdenia sme sa rozhodli, že by nebolo odveci aj niečo natočiť. A čo by to bolo za video bez nejakých tých trikov, lenže to už ja som mal deravú dlaň čiže Filipko mi len pekné nervy spravil s jeho truckom (nice).

Mňa osobne veľmi potešilo, že Kubové koleno nerobilo problémy a, že po pól roku si náš dugan konečne pekne zajazdil v hlave s pesničkou od H16-idem si svoje. Aďo takisto veľký rešpekt za to, že aj po 100 rokoch na biku poskákal všetky dirty bez akýchkoľvek náznakov strachu.
Na záver chcem ešte spomenúť motocrossový foampit, ktorý pre Vás Mira pripravuje. Akurát to chce ešte trochu viac molitanu.

 

Video z tripu:

Galéria:

 

Tak čo?
Stále sa pýtaš „kam na trip?“
!!! do Kraše!!!