Summer Bike JAM Hala Šurany 2012 – Report + VIDEO

21. júla sa odohral SUMMER Bike Jam v Šuranoch. Ako už prezrádzala pozvánka, jam sa konal v hale v starom cukrovare, v ktorej stále pribúdajú prekážky a stáva sa tak jedným z najlepších bikeparkov na Slovensku (ak nie najlepším). Počasie bolo mierne upršané ale v hale nám to vôbec nevadilo. Sleduj video a fotky z akcie !

 

Od cca 10tej postupne prichádzali rideri zo všetkých kútov Slovenska, prišli aj chalani z Čiech a začalo sa voľné jazdenie. O 16tej potom začal jam o vecné ceny.

 

JAM sa začal kategóriou BMX park.

Filip Baník ukázal svoju vyjazdenosť a solil kombinácie 36tiek jednu za druhou, vysoké condory a whipy v rádiuse, 18 cez spinu a napokon aj cez funbox (z prvej). Odišiel aj takmer čisto 36 whip cez spinu. Nemusím snáď pripomínať že Filip jazdí brakeless. Chalani z Prievidze točili doublewhipy ako by sa nechumelilo, Libor Páleník ukázal 36whip, 36condor, flair, Marek Žabka flairy, alebo napríklad 54footjam. Domáci Lukáš Andrášik dával kopu trikov, medzi inými superman seatgrab,  x-up to condor, backflipy, cliffhanger, skúsil aj doublewhip. Viktor Orosz sa netají tým že sa točí rád dole hlavou, vytiahol kombinácie backflipu s turndownom a condorom, 36 cez spinu, 36table, 36 zo spiny do funboxu alebo 72ku.

 

Samostatnou kapitolou bol Dawe Janáč z Brumova, ktorý dával jeden ťažký trik za druhým. Spomeniem napr. flair to 54 tap barspin in, 36 doublewhip, flipwhip, flairy, 36 condor cez spinu…

 

 

 

V BMX Park boli ohodnotení jazdci:

David Janáč

Filip Baník,

Viktor Orosz

Libor Páleník

 

MTB Park

Ondrej Kubica jazdil veľké štýlo, nosedivové 36tky, 36 manual to 18 z dopadu funboxu do odrazu. Vilo Križan predviedol triky ako 36whip, truck, 720. Martin Sitáš v integrále jazdil námestovský motocross v podobe supermanov, suicide-ov, no foot cancan whipov a last trick predviedol double barspin. Patrik Gažo dával whipy, barspiny, 36 cez spinu cez ktorú skúsil aj truck driver. Jakub Rusňák ukázal beackflip table, 36table, no foot cancan Ondra Krčmář, ktorý jazdí v dream parku v Zubří s molitanom a resi zabíjal ťažké triky so štýlom ako truckdriver, 36whip,  backflip x-up a nakoniec aj backflip barspin začo si zaslúži obrovský rešpekt.

 

V MTB Park boli ohodnotení jazdci:

Ondra Krčmář

Vilo Križan

Martin Sitáš

 

Nakoniec sa odjazdil STREET, ktorý bol tiež rozdelený do dvoch kategórii MTB a BMX.

Jazdilo sa v pravej časti parku kde bol nový bank s grindboxom, ktorý bol riadne preverený. Padali všetky grindové kombinácie, najväčší BMX streeteri boli Tomáš Blaho, ktorý zadelil 18barspin to backward manual to barspin drop in, barspin to manual to condor drop in alebo 18 cez pyramidu.. Ludis Toth nám ukázal svoje nosemanualy a downsidewhipy a Mário Flamík svoj štýl a polety. Nečakane zajazdili aj MTB streeťáci, Erik Halmeš zadelil barspin to barspin na pyramíde a s Ondrou Krčmářom hrotili na pyramíde truckdrivery na plošinku do barspinu z plošinky do bnaku. Samo Peniaško zadelil tailwhipy, 18 barspiny.

 

V MTB Street boli ohodnotení jazdci:

Erik Halmeš

Samo Peniaško

Ondra Krčmář

 

V BMX Street boli ohodnotení jazdci:

Tomáš Blaho

Ludis Toth

Mário Flamík

 

Afterparty, ktorá sa mala konať na štrkovisku Tona BEACH sa kvôli počasiu musela presunúť do interiéru nejakého pajzlu s lacným alkoholom. 50 centovým rumom sa potešili všetci rideri a výsledok si už každý domyslí. Poviem len že bolo veselo a bola to zaujímavá bodka za JAMom.

 

Video z dielne JUNKRIDE:

 

Video od MFA Productions alias Martin Ancsin:
https://youtube.com/watch?v=LJffk2iuk9c

 

Ďakujeme sponzorom podujatia a tešíme sa na ďalšiu akciu v hale
JUNKRIDE.sk
100ka Wear
Kakobikes
O2
Nitrianska Komunitná Nadácia
Mladí nitrianski filantropi
Nadácia SPP
Nadácia Think Big/Ekopolis
Mesto Šurany

 

Mediálni partneri: 
SEWER.sk
Bikemagazin.sk
TBB-bike.cz
Bmx-street.com
MY – Nitrianske noviny
Rádio ONE

 

Fotogaléria:

Vďaka všetkým čo prišli na akciu, vidíme sa nabudúce !

RIDE !