WESTERN DIRT JAM Vol.II – Fotoreport

Námestovské dirty patria medzi najkvalitnejšie na Slovensku. Típci z NORTH CULTu na nich tvrdo makajú a je to vidieť ! Na ranči u Edyho tak vyrástla krásna lajna neuveriteľných až siedmich skokov. Uplynulý víkend sa tam konal druhý WESTERN DIRT JAM a my vám z neho prinášame fotoreport.

 

Akcia sa odohrala 15.10. 2012 v Námestove na Ranči u Edyho. Jazdilo sa na dirtovej lajne zloženej až zo 7 skokov ! Lajna začínala vysokou drevenou rozbehovou rampou, ktorá dávala rýchlosť na prvé 3 klasické dirty, za ktorými nasledovala brutálna klopenka, ktorá ťa poslala naspäť smerom k rozbehovke a riadne sa v nej podlamovali kolená. Z klopenky sa pumpovalo cez dve vlny, za ktorými nasledoval menší zaraďovací dirtík za ním opäť vlnka a klopená zákruta, ktorá bola postavené priamo pod rozbehovou rampou. Klopenka bola ukončená menším transferikom, za ktorým boli posledné dva menšie dirty. Aby toho nebolo málo, za nimi postavili ešte rádius z North Cult funboxu.

 

Na tejto brutálnej lajne padali krásne triky a neuveriteľné kombá. Najväčšie pecky zadelili jazdci ako Libor Palník, ktorý vysolil 36 doublewhip a barspinové kombá. Najštýlovejšie jazdy zabíjal domáci killer Filip Baník napríklad 36 turndowny, 36 condory, truckdrivery do tablu, pokus o 72  atď. Na MTB sa ukázal Jakub Rusňák s jeho štýlovou jazdou, čistými trikmi skoro na každom skoku a takmer odídeným flipwhipom.

 

Video od Dorotky Zaťkovej:

 

Atmosféra bola vynikajúca, dirty šejpnuté, hudba kvalitná, klobásky jemne prepečené, sponzorov neúrekom, JEDNODUCHO AKCIA NA ÚROVNI, ale čo ma mrzí, jazdcov bolo pomenej.. Na Slovensku sa to s akciami pomaly rozbieha, viac firiem podporuje, nájdu sa ľudia, ktorý organizujú ale čo z toho, keď jazdci neprídu ? Už je síce po prázdninách, ale rideri hľadajú najmenšie dôvody prečo neprísť a všímam si že sa začínajú objavovať mladí nadaní jazdci, ale nechodia na bike akcie. Veď práve súťaže a jamy sú miesta, kde sa bike scéna stretáva, tam vidieť ako to ide hore, preto kašlite na blbosti a vidíme sa na ďalších JAMoch ! 

 

Winners:

Výsledky:

BMX:
1.Libor Palenik
2.Filip Banik
3.Dominik Jancek

MTB:
1.Jakub Rusnak
2.Marek Konkoly

Best trick:
1.Libor Palenik

Best line:
1.Jakub Rusnak

Best trick in line:
1.Dominik Jancek

 

 Fotky od Filipa Pobočíka:

 

 

 

RIDE !