SNOWSCOOT – čo to je ?

Snowscoot je pre mnohých novinka a neznáma vec. Najjednoduchšie vystihuje snowscoot rovnica BMX + SNOWBOARD = SNOWSCOOT. Je to vynikajúci stroj, ktorý v zime dokonale nahrádza bike a pocit z jazdenia. Jazdia na ňom známi rideri ako Dušan Antalík, Filip Polc, Martin Sitáš a ďalší..

 

Snowscoot sa skladá z rámu podobného ako na BMX, vidlice a rajdov rovnakých ako na BMX. Mnohí rideri používajú tie isté riaditká aj predstavec celý rok, na snowscoot totiž pasuje predstavec z BMX. K rámu a vidlici sú pripevnené dosky ako na snowboarde.

 

Nohy sú voľne položené na  doske a upevneniu pomáha pás, v ktorom sú nohy len voľne vsunuté. K snowscootu teda nohy nemáte pevne pripnuté a môžete kedykoľvek zosadnúť ako na biku. Práve táto skutočnosť je veľké plus, už žiadne problémy s odopínaním lyží alebo snowboardu.

Obuv na snowscoot sa používa buď snowboardová, alebo akákoľvek. Treba ale boty do snehu alebo aspoň z nepremokavého materiálu.

Hmotnosť snowscootov sa pohybuje okolo 10kg takže podobne ako BMX.

 

JAZDA NA SNOWSCOOTE ? Apoň trochu zručný biker zvláda jazdu a menšie skoky už prvý deň jazdenia ! Po niekoľkých dňoch sa Vám triky, ktoré ovládate na biku prenesú aj na snowscoot. Je možné dávať takmer každý trik ako na biku: barspiny, manualy, bunnyhopy, 180, 360, fakie, backflipy, tailwhipy, supermany, condry, proste všetko.

Ceny sa pohybujú od 600€ do 1500€.

 

Niekoľko snowscootov je dostupných už aj na našom e-shope. Odporúčame hlavne značku JYKK, za ktorú jazdí aj Dušan Antalík.  E-SHOP: www.junkride.sk/eshop/50_jykk

Pre začínajúcich riderov odporúčame model JYKK One:

Základný model snowscootu od japonskej značky JYKK. Hliníkový rám, nízka hmotnosť a vynikajúca ovládateľnosť aj pre začiatočníkov. Dostupné rôzne farby.

 

– ak si začínajúci rider, tento snowscoot je pre teba ideálna voľba a nesklame ťa ani pri náročnejších prvkoch na skokoch a na freeride. Cena: 599.90€

 

  • Rám: Aluminium
  • Vidlica: Cr-Mo, krk s priemerom 1-1/8″ (ako na bike vidliciach)
  • Gripy: lock-on – pevne upevnené k riadítkam
  • Riadítka: Dvojdielne Cr-Mo
  • Predstavec: 50mm Aluminium frontload
  • Hlavové zloženie: A-HEAD 1-1/8″

 

Doska:

  • Štandardný tvar pre najjednoduchšie ovládanie
  • Super vysoká pružnosť
  • Jadro: Drevo
  • Skĺznica: ISO 4400

Ďalším modelom od JYKK je model Style A. Tento model je určený aj pre pokročilých riderov na aktívne freestyle a freeride jazdenie. Jeho váha je 8.7kg a cena 999€. Ďalšie info: www.junkride.sk/eshop/677-jykk-style-a-snowscoot.html

 

 

Ako si fičí na snowscoote Dušan Antalík ? Sleduj:




 

TAKŽE VIDÍME SA NA SVAHOCH TÚTO ZIMU !

junk Ride!