Trip Brno.. Paťo, prečo si zas na MTB ?

Predminulý víkend sme uskutočnili menší trip k naším susedom do Brna ! Nápad prišiel od Patrika Gaža, aj o ktorom je tento článok. Konkrétne sme boli v Brnenskej hale Zbrojovka Pool Indoor, iné sa ani nedalo keďže bolo -5°C.

Prekážky v hale stavajú miestni rideri svojpomocne, podobne ako u nás v Šuranoch. Nachádza sa tu pomerne veľká streetová časť a parková časť s foampitom. V parku sa naozaj dá dobre zajazdiť a ten foampit je dobrá vec, takže ho čakajte čoskoro už aj v Šuranoch ! Nanešťastie bol práve foampit osudný Aďovi Bujalkovi, ktorý si pri skúšaní double downsidewhipu rozťal čelo na ráme tak, že mu to museli zašiť v neďalekej nemocnici. Aďooo :D

 

Patrik v hale jazdil na svojom novučičkom MTB NS Bikes Metropolis 1 ! Patrik jazdil asi rok a pol BMX, ale vrátil sa k MTB, ktoré jazdil odpradávna a teraz nám niečo porozpráva o tejto zmene.


Paťo, prečo si prešiel na MTB? Alebo skôr, prečo si jazdil BMX?

Čaute. Tak na BMX som vtedy prešiel hlavne z toho dôvodu, lebo sa mi to zdalo praktickejšie bolo omnoho viac akcii, jamov a závodov na malé jak na MTBčko. A podľahol som aj prehováraniu kamošov a chcel som to skúsiť proste… No a poslednú dobu ma začalo zase viac baviť lietať a veľké bára na placku a predsa len prúžo vpredu je prúžo a jak sa hovorí stará láska nehrdzavie hehe.

 

Ako sa ti jazdí na novom biku ? Si s ním spokojný?

Zatiaľ som ho nejak extra neotestoval, ale skoro všetky veci som nadrtil za chvíľu naspäť, takže ešte tomu dávam pár pojazdov a začne sa hrotiť hh. Inak mi vyhovuje na ňom totálne všetko nemusel som z toho kompletu nič meniť, všetky komponenty mi pasujú, takže super, teším sa z neho a hrozne sa mi páči ako je zladený, tak dúfam, že ma ešte dlho podrží.

 

Čo plánuješ do tejto sezóny ?

No tak hlavne chcem začať zase častejšie jazdiť, pretože táto zima plus výška, to je smrť voľného času. Dúfam, že jak sa oteplí zase začnú akcie, tripy no a snáď sa pošťastí a prípadne aj nejaké úspechy či už tu alebo v Čechách, uvidíme. A hlavne chcem začať viac makať na editoch, točiť a točiť…

 

Čo momentálne robíš? Škola atď..

Momentálne študujem na výške a je to celkom dosť makačka, viac ako som myslel, takže toho voľného času moc nieje, keďže aj brigáda je a podobné veci aby bolo na tie tripy  Ale snáď keď sa oteplí a predĺžia sa dni bude to s jazdením aj všetkým ostatným lepšie.

 

Čo by si poradil jazdcom, ktorí sa rozhodujú medzi BMX a MTB ?

No neostáva nič iné ako si uvedomiť podmienky, ktoré na jazdenie má a od toho sa nejak odpichnúť. Ale keďže už je skoro všade možnosť jazdiť hocičo, neostáva nič iné ako si skúsiť čo mi vyhovuje viac. Mňa napríklad baví brutálne aj BMX aj MTB a je mi jedno či to je street, dirt alebo srandy v lese, takže ja túžim mať obydva, ale to môžu len bohatí amíci a dávači.

 

V Brne sme natočili aj krátky edit, check it !

Pár záberov od Aďa:

 

BIKECHECK- Patrick´s NS Bikes Metropolis 1 2012

Bike nájdete aj na našom e-shope, kde je aj detailný popis celého MTB: www.junkride.sk/eshop/863-ns-bikes-metropolis-1-2012.html

Ride!