Concrete Jungle Jam Bratislava – Report

12. a 13. mája sa v Bratislave v Petržalke konal tretí ročník freestyle bike akcie pod názvom Concrete Jungle Jam. Akcia mala veľkú účasť najlepších slovenských ale aj českých riderov. Boli to dva dni plné jazdenia, nenormálnych trikov a zábavy. Junkride team nechýbal ani na tejto akcii, sleduj video + fotogalériu!

 

Mierne komplikácie spôsobilo počasie, vďaka ktorému sa časovo menej náročný STREET závod presunul na sobotu a PARK závod sa odohral v nedeľu. Street závod sa konal vo vedľajšej časti parku na betónových schodoch s railom, bedniach, bankoch a piramíde. Po streete v sobotu sme si užili fajnovú afterpárty a v nedeľu nás čakal PARK závod.

 

Video Junkride teamu:

 

 

Ďalej Vám prezradia svoje dojmy z akcie samotní rideri:

 

Palo Perďoch:

Túto akciu pravidelne navštevujem každý rok. Tento víkend sa uskutočnil už 3 ročník a znovu nesklamal. Ohlásenie súťaže bolo viac ako 2 mesiace dopredu a odvtedy sa na ňu s celou JunkRide crew pripravujeme.

 

Do parku sme dorazili už v piatok poobede, kvoli najazdeniu prekážok, ktoré sa hodilo najmä nášmu tímovému jazdcovi Lukášovi. Síce si všetko najazďoval bez chráničov, ale aj napriek tomu vytiahol vačšinu svojich tromfov. Počasie bolo skvelé a škoda, že takéto neostalo aj na sútaž. Ubytovanie nám 3, Tommy, Lukáš, Palino, vybavil Tomáš Hečko na intráku, začo mu veľmi ďakujem.

 

Druhý deň, sobotu, to všetko vypuklo. Ako bolo už dopredu avizované sútaž začala streetom, kvoli silnému vetru. Počasie nebolo ideálne, ale aj napriek tomu sa mnohí naši streeťaci kvalitne vyndali. Nedojazdila sa ale celá kvalda, pretože nedovolilo počasie, takže sa to preložilo na druhý deň doobeda.

 

Druhý deň sme mali ubytko zajednané u Kiwiho, tam sa k nám pridali ešte aj chalani z GA, Majky a Kristian. Po krátkom ubytovaní a sprške sme sa vydali do mesta na miesto kde mala prebiehať afterparty. Tá bola ale hodne zmätená a neorganizovaná. Po tom čo sme dorazili na oficialne miesto afterky, sme sa dozvedeli, že všetci sa presunuli na Plťku. Takže sme sa otočili a pešo dobehli až tam. A tam sme sa ukončili.

 

Nedeľa. Na street finále a kvaldu sme ani nevstali. Do parku sme tentokrát brali zo sebou aj Kiwiho, ten sa ale stavil ešte pre kameru u kamoša, pretože natáčal edit, pre Bikera. Už jak sa všetci rozjazďovali, tak im bolo jasné kto celu akciu vyhrá. Prišli totiž česi z Brumova. Kvalda sa odjazdila celkom rýchlo ale problémy robil hlavne vietor, ktorý sa neutíšil za celý deň. Lukáš si trošku poranil ruku v kvalde ale aj napriek tomu postúpil do finále. MTB malo dokopy asi 5-6 jazdcov, takže tam postúpili snad všetci.

 

Finále sa potom nieslo v duchu samého hrotenia. Každým rokom vidieť ako naša scéna postupuje hore kvalitou. Chalani predviedli parádne jazdy. Bolo ale jasne vidieť, že Brumov je na uplne inom leveli. Tí to suverejne vyhrali celé a kvaldu aj finále odjazdili ako fínsku jazdu. Mali poslednú skupinu a na konci to bola vyslovene exibička trikov od nich, jazdili asi tak 20 min sami. To sa mi trošku nepáči, že prišli len zobrať výhru našim domácim jazdcom.

 

Akcia to bola ale rozhodne skvelá. Veľa spomienok a zážitkov si odtialto odnesiem. Škoda len toho počasia a neorganizovanej afterky, inak by to bolo bez chýb. Teším sa na budúci rok ;-).

 

Palko Hraško:

 

Ja osobne som mal z tohto rocnika velmi zmiesane dojmy. V prvom rade som sa tesil na mnoho MTB riderov s ktorymi by som pojazdil ale tento rok velke sklamanie kedze nas tam na velkom kole bolo pod 10ks. Ale aspon som videl zas ludi s ktorymi sa nestretavam moc casto. Dalej musim povedat ze stres z maturity hral velku ulohu vo vybere mojich trikov, takze som si jazdil svoje 4fun co som si myslel ze mam na istotu, ziaden hec:)
Kazdopadne ostatni to tam porozbalovali naplno a vysledkom boli pekla jak z xboxu, ano vravim o nasich prepnutych susedoch ceskych za ktorymi zaostavame kvalitne:D co dodat, show bola, afterka paradne a cely JAM proste za 1. Tesime sa zase o rok !

 

Fotogaléria: 

 

Kompletné fotogalérie nájdete na Facebooku na linkoch:

www.facebook.com/media/set/?set=a.439499256077789.116727.334084033285979&type=1

www.facebook.com/media/set/?set=a.2988265515707.2113525.1534144807&type=1

www.facebook.com/media/set/?set=a.443675288994447.115449.100000559405392&type=1

 

 

Vidíme sa o rok !

 

Ride!